Om Lady

Lady är en tik av rasen Irish softcoated wheaten terrier. Hon är 96:a, med andra ord så fyllde hon 14 år nu i februari.
Hon älskar allt i matväg men är ganska kräsen när det gäller lek. Pipbollar funkar dock alltid. Hon bor halva tiden hos husse Stefan och halva tiden hos Stefans dotter Camilla. Hos Camilla delar hon lyan på vardagar med tre hanhundar i ålder 5 år, 17 mån och 18 mån. Lady är flockens matriark, något hon själv utsett sig till, och trivs superbra med.

måndag 21 juni 2010

Making new friends each day

Det är roligt att se att ens 14åriga hund kan få nya vänner. Speciellt med tanke på att det är en kunskap hon inte alltid har besuttit; hur man får vänner.

Idag hälsade vi för andra gången på en liten papillon som bor i ett höghus i närheten. Det är en hanhund på 12 år. Och de började skutta runt som unghundar, eller nja nästan iaf... Sen ville Lady som vanligt avsluta leken och gjorde så med ett skall. Skallet satte igång även den andra att skälla, men det är nog inga problem. Nästa gång förutser jag att de kommer skutta runt ännu mer.

En papillon, ja jag säger då det... Det är annars en av de två raser som Lady allt annat än gillar. Men än kan hon tydligen ändra sig.

Igår då, ja då umgicks vi på tu tass med en wheatenhane på dryga året. Honom har hon inte alltid accepterat, men igår hade poletten trillat ner. De försvann ur sikte en kort stund medan de tränade Stanna och när de kom tillbaka blev lady så glad så glad.
Och satan vad han var fin den hunden - får mig att överväga en till wheaten iaf...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar