Om Lady

Lady är en tik av rasen Irish softcoated wheaten terrier. Hon är 96:a, med andra ord så fyllde hon 14 år nu i februari.
Hon älskar allt i matväg men är ganska kräsen när det gäller lek. Pipbollar funkar dock alltid. Hon bor halva tiden hos husse Stefan och halva tiden hos Stefans dotter Camilla. Hos Camilla delar hon lyan på vardagar med tre hanhundar i ålder 5 år, 17 mån och 18 mån. Lady är flockens matriark, något hon själv utsett sig till, och trivs superbra med.

tisdag 1 juni 2010

Veterinärbesök 25 maj

Ja hur gick det då hos veterinären?
Jo veterinären, en man i ca 30 års åldern, konstaterade att Lady har ont i bakbenen. Han konstaterade även en öroninfektion. Sen till vår förvåning, iaf min, så sa han att hon hade helt ok tandhygien. What?! Behöver fem tänder till dras eller inte?
Jag ska komma ihåg att ta upp den frågan igen på återbesöket den 8 juni.

Vi fick mer tvättvätska till öronen och därtill recept på medicin som ska sprutas in i örat en halvtimme efter örat har gjorts rent. Och vi har verkligen varit duktiga på att komma ihåg detta varje dag och örat ser redan mycket bättre ut.
Något annat vi har varit duktiga med är att borsta tänderna. Jag hittade ett sätt som passade mig och Lady så att det går fort och lätt och ändå blir noggrant gjort. Tyvärr tycker väl Lady inte riktigt om att man rör runt i munnen, men jag känner ändå att hon uppskattar att det går fort.

Angående smärtan i bakbenen då? Jo nu har hon då sedan en vecka tillbaka fått metacam varje kväll. Vi valde kvällstid för att det är på morgonen hon har mest besvär och det kan ibland kännas som om medicinen slutat verka efter ca 18 timmar. Så till frukost är ingen idé. Metacam är smärtstillande och antiinflammatoriskt.

Nu verkar Lady må mycket bättre. De första dagarna på metacam sov hon och sov och sov, och hon sov mycket bättre än tidigare. Detta har ju gjort att hon resten av tiden orkar mer.

Jag är iaf nöjd, och det verkar Lady också vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar