Om Lady

Lady är en tik av rasen Irish softcoated wheaten terrier. Hon är 96:a, med andra ord så fyllde hon 14 år nu i februari.
Hon älskar allt i matväg men är ganska kräsen när det gäller lek. Pipbollar funkar dock alltid. Hon bor halva tiden hos husse Stefan och halva tiden hos Stefans dotter Camilla. Hos Camilla delar hon lyan på vardagar med tre hanhundar i ålder 5 år, 17 mån och 18 mån. Lady är flockens matriark, något hon själv utsett sig till, och trivs superbra med.

fredag 10 april 2009

Följa med på kurs.

Den gågn veckan har inneburit mycket aktivitet för Lady. Förra helgen fick hon följa med på först Unghundskurs och sen Skogsagility. På den förstnämnda fick hon vara aktiv och hade roligt, på den sistnämnda fick hon bara ligga och vila och vänta eftersom hon tyvärr inte kan hoppa och anstränga kroppen som sig bör.

Sen fick hon vila en dag. Sen var det dags att följa med på först en hundmöteskurs för barn. Där hade hon kul, hon träffade en liten dansk/svensk gårdshund som hon tyckte mycket om. Efter det åkte vi först hem för jag tänkte att hon kanske var för trött, men hon ville med igen. Så då fick hon det! Nu var det dags för skogsaktivering. Sökövningar efter både människa och mat kunde Lady också vara med på, men återigen fick hon vila när det var dags för agilitylekarna.
Hon tyckte det var roligt att följa med och hon ansåg snart att vi som var med var en enda flock då hon stannade och väntade in den lilla Affenpinschern som gick kursen med lillmatte. Men hon tyckte nog att det tog lite lång tid, för i slutet var hon väldigt trött. Och när vi kom hem var det sova som gällde.

Jag hade velat ha med henne även dagen efter, men insåg redan då att det var inte tal om det. Utan nu behövde hon vila både kropp, själ och hjärna.

På lördag kommer min lillebror hit och då lär Lady bli glad, honom tycker hon om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar